skip to Main Content

INDIVIDUALNI I GRUPNI SATOVI, POSTURALNA TERAPIJA, TERAPIJSKA I KORPORATIVNA (UREDSKA) JOGA, RADIONICE, MEDITACIJE

***Konzulatcije su besplatne

***Otkazivanje termina je min 24h, u protivnom se naplaćuje termin

Posturalna terapija/vježbe

Posturalne vježbe su posebno osmišljeni pokreti i položaji kojima se vraća mišićna funkcionalnost i osnovni noseći zglobovi dovode u neutralan anatomski položaj. Time se uspostavlja mišićna funkcija, povezuju kinetički lanci, rasterećuje tijelo i smanjuju bolovi.

Posturalna terapija namijenjena je svima koji imaju problema u sustavu za pokretanje bez obzira na dob i simptome, a spremni su prihvatiti odgovornost za svoje tijelo i zdravlje te riješiti uzrok boli.

DNS vježbe-Koncept DNS-a temeljen je na znanstvenim principima razvojne kineziologije, odnosno na neurofiziološkim principima lokomotornog sustava u razvoju. Motorički programi koji se razvijaju nakon rođenja su osnovni programi kretanja u odrasloj dobi.

U DNS-u se govori o pojmu ”central stability for distal mobility” (centralna stabilnost za distalnu mobilnost). Ako je trup stabilan, ekstremiteti se mogu kretati bez ograničenja te lakše proizvesti silu potrebnu za izvođenje pokreta. Kod sportaša ovo pomaže kod prevencije ozljeda i veće snage.

DNS vježbe se koriste kod: smanjenog mišićnog tonusa, problema sa kralježnicom (protruzijom, ekstruzijom, skoliozom, povećanom kifozom i lordozom), sportaša (prevencija ozljeda i povećavanje sportskih performansi-snaga, izdržljivost, stabilnost, funkcionalnost pokreta…)

Cijena: 250 kn

Terapijska joga

Joga je sama po sebi terapija ako se ispravno prilagodi pojedincu. Mnoštvo je znanstvenih istraživanja i liječničkih preporuka koje su Jogijsku praksu uvrstile kao iznimnu fizioterapijsku preventivu i liječenje. Joga se može prakticirati u suradnji s liječnicima i  drugim komplementarnim terapijama.

Joga koristi pravilne položaje, modifikacije, kineziterapijske vježbe, tehnike disanja, tehnike opuštanja i meditaciju za vraćanje tijela, uma i duha u ravnotežu, te promovira prirodno liječenje i brigu o vlastitom zdravlju.

Joga poboljšava uvjete zdravlja, uspješno rješava i pomaže kod anksioznosti, bolovima u leđima, deformacije kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza…), stopala, artritisa, osteoporoze, hipertenzije, srčanih problema, astme, probavnih smetnji, dijabeteasa, multipla skleroze, sindroma kroničnog umora (ME), migrena, nesanica, hormonalnog disbalansa, tjeskoba, depresija i stresa.

Najprije se uzima detaljna anamneza i radi se dijagnostika, nakon toga dobijete individualnu Terapijsku jogu koju radite doma i dolazite na kontrolu po dogovoru

Cijena: 250 kn

Individualni treninzi joge

Možete birati neke od stilova:

Hatha joga –  drevni sustav vježbi i tehnika disanja koji vam razvija gipkost, mišićnu snagu, pravilno držanje tijela i otklanja stres vježbama opuštanja. Praktična disciplina uključuje Asane (joga položaje), Pranayame (vježbe disanja) i Joga nidru (duboku relaksaciju). Ulazak u joga položaje odvija se do granica ugode, bez napora i u skladu s vlastitim mogućnostima.

Vinyasa joga –  dinamičan stil joge, u kojem se asane nadovezuju jedna na drugu te se na taj način spajaju u jednu cjelinu. Vinyasa je proizašla iz Ashtange, baze iz koje proizlaze ostali stilovi, samo je na neki način mekša. Ovisno o strukturi i želji sat može biti impulzivan i usmjeren na snagu – to je onda Power Vinyasa, ili sličniji plesu – Vinyasa flow.

Slow Flow – fluidni sat koji se temelji  na sporijem pristupu  povezivanja položaja u kreativni niz  – ujedinjenju tijela, daha i uma u svjesnu, meku i duboku praksu. Podižemo svijest o svim detaljima i kretnjama tijela uz polagani, duboki dah, sat je srednjeg intenziteta.

Restorativna  joga –  Glavni fokus restorativne joge je da se opuštanjem u pozicijama, uz pomoć rekvizita, bez napora ili boli, možemo postići fizičko, mentalno i emocionalno opuštanje. Restorativni satovi joge vrlo su opuštajući i polako se tempiraju. Rekviziti, poput blokova, olstera, stolice, dekica i remena koriste se tako da se udobno i pravilno nalazite u svojoj pozi. Potom ćete zadržati pozu duže vrijeme.

Osnove joge – velika se pozornost posvećuje detaljima, simetriji i preciznom poravnanju tijela u svakoj asani. Ova je metoda prikladna za svakoga – bez obzira na dob, zdravstveno stanje i druga osobna ograničenja. Prakticira se na način da se postigne usklađenost u svakom položaju, teži se ravnoteži tijela, daha i uma. Osim što  pomaže steći fleksibilnost i snagu, može biti korisna i kod zdravstvenih tegoba.

*Sat je upotpunjen pranayamom (tehnike disanja), kriyama (tehnike pročišćavanja) i meditacijom. Kreiran je za svakog klijenta posebno, ovisno o tegobama i željama.

Cijena: 250 kn/h

*Popust na paket od 10 ili više dolazaka!

Grupni satovi joge

Utorak i četvrtak od 17-18h i 18:15-19:15h

Obavezne prijave jer je rad u malim grupama 6/7 polaznika

Mjesto održavanje je Andrije Žaje 10 (bivši OM joga centar)

Cijena: 350kn mjesečno ili 50kn drop in

Korporativna (uredska) joga

Ljudsko tijelo nije prilagođeno dugotrajnom sjedećem načinu života, tipičnom za današnjeg poslovnog čovjeka. Stoga provođenje dana za danom za uredskim stolom ima za posljedicu neke od uobičajenih tegoba s kojima se susreću svi koji puno vremena sjede ispred računala.

Bolovi u leđima, vratu, ramenima, rukama najčešće se javljaju uslijed nepravilnog položaja tijela pri sjedenju, te korištenja miša i tipkovnice. Neugodan i bolan sindrom karpalnog tunela, koji može dovesti i do slabljenja muskulature šake, sve se češće javlja pri radu s računalima.  Oslabljena cirkulacija posljedica je nedostatka kretanja. Poremećaji probave zbog duže izloženost stresu i neodgovarajućoj, najčešće brzoj prehrani, uz velike količine kave i nekretanje, uzrokuju razne, potencijalno kronične pa i ozbiljne probavne poteškoće. Problemi krvožilnog sustava poglavito visoki krvni tlak i povišena razina kolesterola u krvi. Problemi s očima zbog svakodnevnog dugotrajnog gledanja u zaslon računala, može biti uzrok poteškoća s fokusiranjem, zamagljenim vidom na daljinu, zamaranje i peckanja očiju, preosjetljivosti na svjetlost, itd.

Joga asane, određene vježbe disanja i meditacija, mogu znatno olakšati sve ove tegobe.

Uredska joga radi se bez pretjeranog zauzimanja prostora, ne trebaju vam prostirke. Vježba se na stolici i uz pomoć stolice i stola, u potpunosti je prilagođeno zahtjevima korporativne kulture.

Cijena: na upit uz predhodni dogovor

Radionice

Termine održavanja radionica pratite u rubrici Novosti ili se prijavite na Newsletter.

Ako želite održati neku od radionica u svom Joga studiju, školi ili firmi (uredu) slobodno mi se obratite mailom.

Radionice koje redovito vodim:

  • Pravilna postura stajanja i sjedenja
  • Pravilno hodanje
  • Fascija-Što je fascija, na što sve utječe, koja joj je funkcija/uloga
  • Pravilno disanje
  • Biomehanika osnovnih Asana i njihov alignment
  • Restorativna joga
  • Hatha joga
  • Terapijska joga
  • Joga s rekvizitima: (ciglice & remenje, stolica & zid)

Meditacije

Zvučne aroma meditacije su kombinacija  Joge nidre (dubokog jogijskog opuštanja i otpuštanja nesvjesnih obrazaca), vizualizacije, tehnika progresivno-mišićne relaksacije i tehnika disanja, a izvode se uz mirise probranih eteričnih ulja i zvučne kupke.

Takva kombinacija odgovara na sve potrebe vašeg tijela, relaksira i revitalizira organizam. Drevni zvukovi i vibracije pokrivaju ljudske frekvencije i energetske centre, probijaju tjelesne i duševne blokade te stvaraju opuštajuće koristi slične meditaciji i vježbanju, ali bez fizičkog ili mentalnog napora.

Joga Nidra i zvučne kupke s Tibetanskim zdjelama, Koshi zvonima, Rainstickom su jedan od najugodnijih, detoksikacijskih i holistički pomlađujućih vibracijskih alata.

Terapija zvukom tijelu vraća izvornu vibraciju koja je pri rođenju savršena, a kako odrastamo, narušava se zbog vanjskih i unutarnjih faktora.

Zvukoterapija utječe na svaku stanicu u tijelu, balansirajući lijevu i desnu moždanu polutku. Jedna od tih strana manje je zastupljena, a zvukoterapijom se dovode u sklad što rezultira regeneracijom. Visoki sadržaj tekućine u tijelu omogućuje prijenos zvučnih valova i vibracije. Ciljanim pristupom, individualnim vibracijama i svjesnim korekcijama frekvencija možemo ponovo doći u stanje suglasja sa samim sobom, povratiti ravnotežu i podržati zdravlje.

Cijena : 100 kn

Back To Top