loading

KMT - kombinirani manualni tretman™

Predstavlja sintezu odabranih manualnih tehnika za tretiranje određenih stanja i problema, uključujući pregled, dijagnostiku i ciljane vježbe, te kontrola.

Tretman se sastoji od anamneze kroz razgovor, dijagnostičkih nalaza koje donesete, analize posture : funkcionalna procjena, procjena tijela kroz statiku i pokret, te samog tretmana: manualna i funkcionalna terapija.

Tretman može trajati i do 2,5 h.

Indikacije: bolovi u leđima, tendinitis, glavobolje, migrena, depresije, stres, anksioznost, distorzije, mišićna istegnuća, atrofija, uganuća, iščašenja, problemi s cirkulacijom, grčevi, edemi, reumatske tegobe, lokalizirana bol, išijas, spazam, ozljede, oporavak nakon ozljeda; Poseban naglasak stavljam na: tegobe s ishijadičnim živcem, cerviko-brahijalnim sindromom, skoliozama, kifozama, bolovima u lumbalnom dijelu kralježnice, bolovima između lopatica i ukočenog vrata.

Kontraindikacije svih masaža: visoka temperatura, infektivne bolesti, akutni upalni procesi, sve vrste opeklina na koži.

Prvi dolazak - pregled + dijagnostika + tretman EUR 70 Daljnji tretmani: 1-1,5h 50 eura 2-2,5h 100 eura

Terapije

ožiljak 2

Rehabilitacija ožiljka i priraslice (adhezije)

Ožiljci se formiraju da oporave ranu, unutar ožiljka osjet je smanjen, nema klizanja vlakana, tkivo je slijepljeno. Oni djeluju kao barijera koja ograničava normalno kretanje tkiva. Ožiljci kroz svoju sposobnost da ograniče kretanje radi površnih i dubokih priraslica mogu, ali i ne moraju stvoriti velike disfunkcije širom fascijalnog sistema.

Tretirano područje na tretman reagira na način da se ponovno vrati osjet na mjesto ožiljka, otpuštanjem boli, promjenom boje samog ožiljka (ponovna uspostava cirkulacije), promjena u veličini i izgledu ožiljka ili rješavanje većih lokomotornih i zdravstvenih tegoba, oviso o lokalitetu ožiljka (ograničen pokret, bolnost određenog dijela tijela, gastrointestinalne smetnje, ginekološki ili urinarni probemi…)

Studija pokazuje :
Unutrašnji ožiljci nakon carskog reza smanjuju se u prosjeku za 30% nakon prvog 15 minutnog MSTR® tretmana. Ultrazvukom je zabilježeno poboljšanje protoka krvi u okolnom tkivu, kao i u samom ožiljku.

Rad na ožiljcima dovodi do oslobađanja i popuštanja tkiva koje je ožiljak „povukao“ k sebi.  Svaka fizička trauma ostavlja neki oblik ”zapisa” na našem tijelu, pa tako i u mozgu. Taj ožiljak je zapravo malo drugačije tkivo nego ono kakvo je bilo prije operacije. To tkivo je fibrozno, manje elastično od zdravog tkiva, ali ono što je možda najvažnije, nema proprioceptora. Ako tkivo nema proprioceptora, znači da do mozga ne dolazi informacija o tom tkivu, što za posljedicu ima ”crne rupe” u ”motoričkoj mapi”. Sva tkiva su međusobno povezana i jedna drugima prosljeđuju informaciju sve do centralnog živčanog sustava. Stoga, ožiljci na našem tijelu stvaraju mišićni disbalans jer ih mozak ne zna prepoznati budući da nema prijenosa informacije. No, to ne znači da mišići atrofiraju! Jednostavno ih mozak ne zna pravilno uključiti u akciju.

Tretiraju se svi ožiljci bez obzira koliko su mali ili stari. Potrebno je minimalno od 3-5 tretmana da se ožiljci oslobode restrikcija.

Cijena: EUR 33 - 50

Kranio sakralna terapija

Metoda nježnog pritiska na kosti kralježnice i lubanje s ciljem dovođenja živčanog sustava u harmoniju. Pritiscima se pokušava utjecati na kraniospinalnu tekućinu, likvor, koja može biti stiješnjena u kralježnici zbog trauma izazvanih padom, prometnom nesrećom ili zbog opće živčane napetosti. Ovom terapijom suženja živčanih prolaza mogu se ublažiti, protok likvora poboljšati, a koštane strukture dovesti u pravilan položaj. Ova je terapija dobila ime po kostima koje s kralješcima okružuju živce, dakle kostima lubanje (cranium) i trtice (sacruma). Mozak i koštana srž prekriveni su zaštitnim membranama koje stvaraju jedinstvenu ovojnicu kojom protječe cerebrospinalna tekućina, koja se proizvodi i reapsorbira u lubanji. Ona stvara ritam koji se širi cijelim tijelom poput vala od lubanje kroz kralježnicu do perifernih dijelova tijela.

Cijena: EUR 45
miofasc

Miofascijalna terapija

MFR je tehnika specijalne manualne rehabilitacije, medicinske terapije koja se primjenjuje djelovanjem ruku na točke kronične boli na svim dijelovima tijela (npr. artritis, bol u leđima ili vratu…). Koristi se kod liječenja imobilnosti i boli kod mišićno-koštanog sustava, koja opušta meka tkiva (mišiće, fascije, ligamente i zglobne čahure), poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, i stimulira refleks istezanja u mišićima.

Ova tehnika također utječe na ljude koji pate od vrtoglavica i malaksalosti, glavobolja, bolova u zdjelici, sportskih ozljeda, kroničnih bolnih stanja, kroničnog umora, bolnih ožiljaka i dr., ali i kod anksioznih i depresivnih stanja. Ove vrte boli često su pogrešno dijagnosticirane ili pogrešno liječene, što za rezultat ostavlja bol s kojom su ljudi natjerani živjeti te su naviknuti su na upotrebu analgetika umjesto da budu izliječeni. Miofascijalna relaksacija je namijenjena opuštanju skupljene fascije i njenom vraćanju u normalno stanje.

Indikacije: MFR tehnika je pokazala vidna poboljšanja kod problema s kostima, mišićima i zglobovima, smanjenog opsega pokreta, smanjene fleksibilnosti samog tijela, adhezija (priraslica) nakon kirurških intervencija, mobilizacije ožiljaka i njihovo smanjivanje, sportskih ozljeda, hiper i hipotonusa mišića, kontraktura, problema sa želucem i probavom, problema „smrznutog ramena“ , lumbalnog i cervikalnog sindroma, neuroloških poremećaja, problema s disanjem, bronhitisa i astme, stresa i sindroma kroničnog umora, kroničnih stanja…

Cijena: EUR 40

Emmett tehnika

Emmett tehnika spada pod specijalne fizioterapijske tehnike i riječ je o metodi koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom.  Vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića (pritisak na mišić) provede. Učinak provedenog rada može se neposredno testirati – mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa. Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Indikacije: Emmett se primjenjuje kod tretiranja boli i mišićne neugode, poboljšanja opsega pokreta, uspostava ili poboljšanje balansa, restitucija neuromišićnog sustaa

Cijena: EUR 40

Tretmani s potpisom

Tretman stopala

Tretman stopala je poput dubokog udaha za Vaše tijelo i dušu, prava oaza opuštanja i revitalizacije. S prvom nježnom notom, započinjemo proces opuštanja donjeg dijela leđa i gornjeg, pružajući Vam osjećaj težinskog tereta kako nestaje iz Vaših ramena.

Nakon toga, posvećujemo pažnju Vašim nogama, počevši od opuštanja plantarne fascije, palca i lista, koristeći inovativnu miofascijalnu tehniku koja će osloboditi napetosti i stvarati osjećaj slobode u svakom koraku.

Slijedi čarolija masaže i akupresure/refleksoterapije, gdje ruke razotkrivaju tajne točke koje pomažu balansiranju Vašeg tijela i uma. Osjećat ćete kako svaka stresna misao polako nestaje, dok se Vaša energija uravnotežuje.

Završni akord našeg tretmana je Emmett tehnika za cijelo stopalo, prste, gležanj i list, pružajući Vam osjećaj lagodnosti i harmonije. Vaša stopala će blistati od osjećaja olakšanja i svježine.

Ova masaža stopala ne samo da će osloboditi napetosti, već će povoljno utjecati na zdravlje Vaših unutarnjih organa i poboljšati cirkulaciju krvi i limfe. Snažno relaksirajući učinak tretmana proživjet ćete duboko, jer svaki dodir na stopalu oživljava sedam tisuća živčanih završetaka koji su povezani sa svim dijelovima Vašeg tijela. Prepustite se tom iskustvu i doživite čaroliju našeg tretmana, gdje tijelo i duša postaju jedno.”

Cijena: EUR 60

Rejuvenation&Relax™, Recharge tretman™

Dobrodošli u čarobni svijet Rejuvenation&Relax™, Recharge tretmana™, gdje se svaki trenutak posvećuje vašem potpunom blagostanju. Ovaj inovativni tretman, koji nosi pečat mog osobnog pristupa ljepoti i koristi ekskluzivne proizvode brenda Alqvimia, obećava nezaboravno iskustvo opuštanja i pomlađivanja.

Vaše putovanje prema revitalizaciji počinje sa laganim vježbama istezanja i harmonizacijom disanja, upotpunjeno mirisnom alkemijom koja budi vaša čula. Zvukovi opuštajućih melodija okružuju vas dok se uranjate u vođenu meditaciju i tehniku opuštanja dijafragme, omogućujući vam da potpuno otpustite napetost i stres.

Nakon ovog prvog koraka, pažljivo se posvećujemo vašem licu. Nakon nježnog pilinga, nanosimo hranjivu masku koja čini čuda za vašu kožu. Uz to, tijekom tretmana, primjenjujem miofascijalno opuštanje za vaša ramena, vrat, glavu, prsa, donji dio leđa i noge uz Emmett tehniku. Osjećat ćete kako se svaka napetost polako rastvara, pružajući vam duboku relaksaciju.

A onda dolazi trenutak čiste magije – masaža lica, vrata, ramena i prsa s pažljivo odabranim serumima, kremama i uljima. Kombinacija različitih masažnih tehnika, zajedno s nježnim akupresurnim dodirima, stimulira energetske točke na glavi, vratu i licu, pružajući vam osjećaj obnove i svježine.

Kao vrhunac tretmana, završavam ga tehnikom dubokog opuštanja, osiguravajući da se osjećate uronjeni u potpuni mir i harmoniju s vlastitim bićem.

Rejuvenation&Relax™, Recharge tretman™ nije samo tretman ljepote; to je iskustvo koje će vas osvježiti, revitalizirati i ostaviti vas potpuno opuštenima i obnovljenima. Očekujemo vaš dolazak kako bismo zajedno krenuli na putovanje prema unutarnjoj i vanjskoj ljepoti.

Cijena: EUR 100
S veseljem iščekujem Vaš upit

Telefon:

+385 976127609

Mail:

ana.kutija@gmail.com

Lokacija:

Ulica Gjure Szaba 4, 10 000 Zagreb (prvi kat)

// POŠALJITE UPIT
Ispunite obrazac