loading

KMT - kombinirani manualni tretman

Predstavlja sintezu odabranih manualnih tehnika za tretiranje određenih stanja i problema, uključujući pregled, dijagnostiku i ciljane vježbe, te kontrola.

Tretman se sastoji od anamneze kroz razgovor, dijagnostičkih nalaza koje donesete, analize posture : funkcionalna procjena, procjena tijela kroz statiku i pokret, te samog tretmana: manualna i funkcionalna terapija.

Tretman može trajati i do 2,5 h.

Indikacije: bolovi u leđima, tendinitis, glavobolje, migrena, depresije, stres, anksioznost, distorzije, mišićna istegnuća, atrofija, uganuća, iščašenja, problemi s cirkulacijom, grčevi, edemi, reumatske tegobe, lokalizirana bol, išijas, spazam, ozljede, oporavak nakon ozljeda; Poseban naglasak stavljam na: tegobe s ishijadičnim živcem, cerviko-brahijalnim sindromom, skoliozama, kifozama, bolovima u lumbalnom dijelu kralježnice, bolovima između lopatica i ukočenog vrata.

Kontraindikacije svih masaža: visoka temperatura, infektivne bolesti, akutni upalni procesi, sve vrste opeklina na koži.

Prvi dolazak - pregled + dijagnostika + tretman EUR 70 (527,41 kn) Daljnji tretmani: 1-1,5h 50 eura (376kn) 2-2,5h 100 eura (753 kn)

Terapije

ožiljak 2

Ožiljci i priraslice (adhezije)

Ožiljci se formiraju da oporave ranu, unutar ožiljka osjet je smanjen, nema klizanja vlakana, tkivo je slijepljeno. Oni djeluju kao barijera koja ograničava normalno kretanje tkiva. Ožiljci kroz svoju sposobnost da ograniče kretanje radi površnih i dubokih priraslica mogu, ali i ne moraju stvoriti velike disfunkcije širom fascijalnog sistema.

Rad na ožiljcima dovodi do oslobađanja i popuštanja tkiva koje je ožiljak „povukao“ k sebi.  Svaka fizička trauma ostavlja neki oblik ”zapisa” na našem tijelu, pa tako i u mozgu. Kada kirurg operira pacijenta, ostaje ožiljak. Taj ožiljak je zapravo malo drugačije tkivo nego ono kakvo je bilo prije operacije. To tkivo je fibrozno, manje elastično od zdravog tkiva, ali ono što je možda najvažnije, nema proprioceptora. Ako tkivo nema proprioceptora, znači da do mozga ne dolazi informacija o tom tkivu, što za posljedicu ima ”crne rupe” u ”motoričkoj mapi”. Sva tkiva su međusobno povezana i jedna drugima prosljeđuju informaciju sve do centralnog živčanog sustava. Stoga, ožiljci na našem tijelu stvaraju mišićni disbalans jer ih mozak ne zna prepoznati budući da nema prijenosa informacije. No, to ne znači da mišići atrofiraju! Jednostavno ih mozak ne zna pravilno uključiti u akciju.

Tretiraju se svi ožiljci bez obzira koliko su mali ili stari. Potrebno je minimalno od 3-5 tretmana da se ožiljci oslobode restrikcija.

Cijena: EUR 33 - 46 (250 - 350 kn)

Kranio sakralna terapija

Metoda nježnog pritiska na kosti kralježnice i lubanje s ciljem dovođenja živčanog sustava u harmoniju. Pritiscima se pokušava utjecati na kraniospinalnu tekućinu, likvor, koja može biti stiješnjena u kralježnici zbog trauma izazvanih padom, prometnom nesrećom ili zbog opće živčane napetosti. Ovom terapijom suženja živčanih prolaza mogu se ublažiti, protok likvora poboljšati, a koštane strukture dovesti u pravilan položaj. Ova je terapija dobila ime po kostima koje s kralješcima okružuju živce, dakle kostima lubanje (cranium) i trtice (sacruma). Mozak i koštana srž prekriveni su zaštitnim membranama koje stvaraju jedinstvenu ovojnicu kojom protječe cerebrospinalna tekućina, koja se proizvodi i reapsorbira u lubanji. Ona stvara ritam koji se širi cijelim tijelom poput vala od lubanje kroz kralježnicu do perifernih dijelova tijela.

Cijena: EUR 46 (350 kn)
miofasc

Miofascijalna terapija

MFR je tehnika specijalne manualne rehabilitacije, medicinske terapije koja se primjenjuje djelovanjem ruku na točke kronične boli na svim dijelovima tijela (npr. artritis, bol u leđima ili vratu…). Koristi se kod liječenja imobilnosti i boli kod mišićno-koštanog sustava, koja opušta meka tkiva (mišiće, fascije, ligamente i zglobne čahure), poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, i stimulira refleks istezanja u mišićima.

Ova tehnika također utječe na ljude koji pate od vrtoglavica i malaksalosti, glavobolja, bolova u zdjelici, sportskih ozljeda, kroničnih bolnih stanja, kroničnog umora, bolnih ožiljaka i dr., ali i kod anksioznih i depresivnih stanja. Ove vrte boli često su pogrešno dijagnosticirane ili pogrešno liječene, što za rezultat ostavlja bol s kojom su ljudi natjerani živjeti te su naviknuti su na upotrebu analgetika umjesto da budu izliječeni. Miofascijalna relaksacija je namijenjena opuštanju skupljene fascije i njenom vraćanju u normalno stanje.

Indikacije: MFR tehnika je pokazala vidna poboljšanja kod problema s kostima, mišićima i zglobovima, smanjenog opsega pokreta, smanjene fleksibilnosti samog tijela, adhezija (priraslica) nakon kirurških intervencija, mobilizacije ožiljaka i njihovo smanjivanje, sportskih ozljeda, hiper i hipotonusa mišića, kontraktura, problema sa želucem i probavom, problema „smrznutog ramena“ , lumbalnog i cervikalnog sindroma, neuroloških poremećaja, problema s disanjem, bronhitisa i astme, stresa i sindroma kroničnog umora, kroničnih stanja…

Cijena: EUR 40 (300 kn)

Emmett tehnika

Emmett tehnika spada pod specijalne fizioterapijske tehnike i riječ je o metodi koja se može koristiti na komplementaran način s bilo kojom drugom fizikalnom ili manualnom tehnikom.  Vrlo je brza metoda koja pri aktivaciji pravog mišića daje učinkovite rezultate čim se korekcija mišića (pritisak na mišić) provede. Učinak provedenog rada može se neposredno testirati – mjerenjem snage, gibljivosti ili balansa. Mjesta na kojima se radi pritisak su tzv. Emmett točke, mjesta preklapanja senzornih ili receptornih i mišićnih točaka. Emmett metodom aktiviraju se pohranjeni loši uzorci pokretanja i/ili ravnoteže, te se njihovim otklanjanjem preko rada različitih struktura središnjeg živčanog sustava, stvaraju na licu mjesta novi obrasci kretanja, bez boli i s boljom ravnotežom – ovisno o kliničkoj slici i poteškoćama koje nam prezentira pacijent/klijent.

Osim neposrednog učinka na korekciju mišića (koji bude facilitiran ili relaksiran ovisno o stanju mišića, odnosno ovisno o odgovoru pripadajućih proprioceptora), primjenom ove metode nastoji se djelovati i na dugoročniji boljitak pacijenta preko otpuštanja mišićne i fascijalne napetosti, te na poticanje lučenja prirodnih endorfina, poboljšanja cirkulacije i limfne drenaže.

Indikacije: Emmett se primjenjuje kod tretiranja boli i mišićne neugode, poboljšanja opsega pokreta, uspostava ili poboljšanje balansa, restitucija neuromišićnog sustaa

Cijena: EUR 40 (300 kn)

Tretmani

Tretman stopala

Tretman započinjem opuštanjem donjeg dijela leđa. Zatim krećem sa opuštanjem plantarne fascije, palca i lista miofascijalnom tehnikom.

Nakon toga slijedi masaža u kombinaciji sa akupresurom/refleksoterapijom.

Tretman završavam sa Emmett tehnikom za cijelo stopalo, prste, gležanj i list.

Masaža stopala će Vas riješiti napetosti i povoljno utjecati na zdravlje unutarnjih organa te na poboljšanje cirkulacije krvi i limfe. Ima snažan relaksirajući učinak, jer djeluje na čitav organizam, koristeći činjenicu da se na stopalu nalazi sedam tisuća živčanih završetaka povezanih sa svim dijelovima tijela.

Cijena: EUR 40 (300 kn)

Rejuvenation&Relax, Recharge tretman

Tretman započinje kratkim vježbama istezanja, tehnikom disnja uz olfaktornu alkemiju, te opuštajućim zvukovima, vođenom meditacijom i tehnikom opuštanja dijafragme.

Zatim krećem sa njegom lica, gdje se nakon peelinga, nanaosi maska, a Za vrijeme maske radim miofascijalno opuštanje ramena, vrata, glave, prsa, donjeg dijela leđa i nogu uz Emmett tehniku

Nakon što se skine maska slijedi masaža lica, vrata, ramena i prsa sa pomno odabranim serumima, kremama i uljima, uz kombinaciju različitih tehnika masaža i opuštajuće akupresurne masaže sa stimulacijom energetskih točaka glave, vrata i lica, tretman završavam sa tehnikom dubokog opuštanja

 

Cijena: EUR 100 (753,45 kn)
S veseljem iščekujem Vaš upit

Telefon:

+385 976127609

Mail:

ana.kutija@gmail.com

Lokacija:

Ulica Gjure Szaba 4, 10 000 Zagreb (prvi kat)

// POŠALJITE UPIT
Ispunite obrazac