loading

Korporativne (uredske) masaže

Korporativna masaža namijenjena je tvrtkama u kojima zaposlenici veći dio dana provode u sjedećem položaju. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je manjak fizičke aktivnosti jednim od vodećih uzroka kroničnih bolesti poput srčanih oboljenja i dijabetesa. Prekomjerno sjedenje posebno je štetno jer usporava cirkulaciju i metabolizam te uzrokuje bolove u mišićima i zglobovima. Sve te tegobe povezane sa sjedenjem vode do smanjene produktivnosti na radnome mjestu i česte odsutnosti djelatnika radi bolovanja.

U razvijenim zemljama i tvrtkama koje posluju po načelima društveno odgovornog poslovanja korporativna masaža dio je korporativne kulture. Korporativna masaža odličan je način da pomognete svojim djelatnicima riješiti se stresa te da povećate njihovo zadovoljstvo i produktivnost na radnome mjestu.

Cijena: na upit uz prethodni dogovor

Korporativna (uredska) yoga

Ljudsko tijelo nije prilagođeno dugotrajnom sjedećem načinu života, tipičnom za današnjeg poslovnog čovjeka. Stoga provođenje dana za danom za uredskim stolom ima za posljedicu neke od uobičajenih tegoba s kojima se susreću svi koji puno vremena sjede ispred računala.

Bolovi u leđima, vratu, ramenima, rukama najčešće se javljaju uslijed nepravilnog položaja tijela pri sjedenju, te korištenja miša i tipkovnice. Nelagodan i bolan sindrom karpalnog tunela, koji može dovesti i do slabljenja muskulature šake, sve se češće javlja pri radu s računalima.  Oslabljena cirkulacija posljedica je nedostatka kretanja. Poremećaji probave zbog duže izloženost stresu i neodgovarajućoj, najčešće brzoj prehrani, uz velike količine kave i nekretanje, uzrokuju razne, potencijalno kronične pa i ozbiljne probavne poteškoće. Problemi krvožilnog sustava poglavito visoki krvni tlak i povišena razina kolesterola u krvi. Problemi s očima zbog svakodnevnog dugotrajnog gledanja u zaslon računala, može biti uzrok poteškoća s fokusiranjem, zamagljenim vidom na daljinu, zamaranje i peckanja očiju, preosjetljivosti na svjetlost, itd.

Yoga asane, određene vježbe disanja i meditacija, mogu znatno olakšati sve ove tegobe.

Uredska yoga radi se bez pretjeranog zauzimanja prostora, ne trebaju Vam prostirke. 

Vježba se na stolici i uz pomoć stolice i stola, u potpunosti je prilagođeno zahtjevima korporativne kulture.

Cijena: na upit uz prethodni dogovor

Predavanja

Sjedilački način života jedan je od većih problema današnjeg stila života i ima značajan utjecaj na zdravlje ljudi. Kako biste podigli svijest i obrazovali se o načina sprječavanja i ublažavanja posljedica sjedilačkog života, moguće je organizirati specijalizirana predavanja.

Nedostatak tjelesne aktivnosti uzrok je mnogih zdravstvenih ali i psiholoških problema današnje radne populacije stoga je bitno ulagati u zdravlje zaposlenika. Postupnim uvođenjem tjelesnih aktivnosti kod zaposlenika na razini poduzeća (provodeći aktivnosti kod kuće, u pauzi na poslu ili u pauzi na otvorenom) dolazi do svakodnevne tjelesne aktivnosti koja postaje dio rutine. Samim time se tjelesna aktivnost diže na višu razinu.

Redovito održavam radionice:
Cijena: Na upit
S veseljem iščekujem Vaš upit

Telefon:

+385 976127609

Mail:

ana.kutija@gmail.com

Lokacija:

Ulica Gjure Szaba 4, 10 000 Zagreb (prvi kat)

// POŠALJITE UPIT
Ispunite obrazac