loading

Individualni treninzi

Želite i trebate vježbati, oporavak nakon rehabilitacije, ciljano, bilo posturalne / korektivne vježbe, DNS, funkcionalni trening, yogu ili bilo koji drugi aspekt ( osnovne asane, meditacija, disanje…), individualni sati (uživo ili online) su najbrži i najbolji način za Vas.
Ciljano ćemo raditi na točno onome što Vam treba i što želite, uz potpunu podršku i stručno savjetovanje.

DNS vježbe

Koncept DNS-a temeljen je na znanstvenim principima razvojne kineziologije, odnosno na neurofiziološkim principima lokomotornog sustava u razvoju. Motorički programi koji se razvijaju nakon rođenja su osnovni programi kretanja u odrasloj dobi.

U DNS-u se govori o pojmu ”central stability for distal mobility” (centralna stabilnost za distalnu mobilnost). Ako je trup stabilan, ekstremiteti se mogu kretati bez ograničenja te lakše proizvesti silu potrebnu za izvođenje pokreta. Kod sportaša ovo pomaže kod prevencije ozljeda i veće snage.

DNS vježbe se koriste kod: smanjenog mišićnog tonusa, problema s kralježnicom (protruzijom, ekstruzijom, skoliozom, povećanom kifozom i lordozom), sportaša (prevencija ozljeda i povećavanje sportskih performansi-snaga, izdržljivost, stabilnost, funkcionalnost pokreta…)

lokomoto
postularne

Posturalne vježbe I terapije

Posturalne vježbe – su posebno osmišljeni pokreti i položaji kojima se vraća mišićna funkcionalnost i osnovni noseći zglobovi dovode u neutralan anatomski položaj. Time se uspostavlja mišićna funkcija, povezuju kinetički lanci, rasterećuje tijelo i smanjuju bolovi.

Posturalna terapija namijenjena je svima koji imaju problema u sustavu za pokretanje bez obzira na dob i simptome, a spremni su prihvatiti odgovornost za svoje tijelo i zdravlje te riješiti uzrok boli.

Yoga

Hatha yoga –  drevni sustav vježbi i tehnika disanja koji Vam razvija gipkost, mišićnu snagu, pravilno držanje tijela i otklanja stres vježbama opuštanja. Praktična disciplina uključuje Asane (yoga položaje), Pranayame (vježbe disanja) i Yoga nidru (duboku relaksaciju). Ulazak u yoga položaje odvija se do granica ugode, bez napora i u skladu s vlastitim mogućnostima.

Restorativna  yoga –  Glavni fokus restorativne joge je da se opuštanjem u pozicijama, uz pomoć rekvizita, bez napora ili boli, možemo postići fizičko, mentalno i emocionalno opuštanje. Restorativni satovi joge vrlo su opuštajući i polako se tempiraju. Rekviziti, poput blokova, olstera, stolice, dekica i remena koriste se tako da se udobno i pravilno nalazite u svojoj pozi. Potom ćete zadržati pozu duže vrijeme.

Terapijska yoga – pomaže kod anksioznosti, bolovima u leđima, deformacije kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza…), stopala, artritisa, osteoporoze, hipertenzije, srčanih problema, astme, probavnih smetnji, dijabetesa, multipla skleroze, sindroma kroničnog umora (ME), migrena, nesanica, hormonalnog disbalansa, tjeskoba, depresija i stresa. Koriste se pravilni položaji, modifikacije, kineziterapijske vježbe, tehnike disanja, tehnike opuštanja i meditacije za vraćanje tijela, uma i duha u ravnotežu, te promovira prirodno liječenje i brigu o vlastitom zdravlju.Najprije se uzima detaljna anamneza i radi se dijagnostika, nakon toga dobijete individualnu Terapijsku yogu koju radite doma i dolazite na kontrolu po dogovoru

Osnove yoge – velika se pozornost posvećuje detaljima, simetriji i preciznom poravnanju tijela u svakoj asani. Ova je metoda prikladna za svakoga – bez obzira na dob, zdravstveno stanje i druga osobna ograničenja. Prakticira se tako da se postigne usklađenost u svakom položaju, teži se ravnoteži tijela, daha i uma. Osim što  pomaže steći fleksibilnost i snagu, može biti korisna i kod zdravstvenih tegoba.

joga

*Sat yoge je upotpunjen pranayamom (tehnike disanja), kriyama (tehnike pročišćavanja) i meditacijom. Kreiran je za svakog klijenta posebno, ovisno o tegobama i željama.

EUR 40/h

*Popust na paket od 10 ili više dolazaka!

Poluindividualni treninzi

Radim s malim grupama (2-4 polaznika) kako bi Vam omogućila što individualniji pristup i maksimalan fokus naših polaznika.

Na treninzima radi se savršen spoj yoga asana, stil Hatha i Iyengar, posturalnih vježbi, DNS-a i vježbe snage. Učim vas pravilnom disanju i tehnikama opuštanja. Koriste se različiti rekviziti, poput zida, yoga blokova, lopti, bučica, bolstera, stolica itd. 

Pratimo mjesečeve mijene, te u danima punog mjeseca radimo restorativnu yogu i veću pažnju posvećujemo meditivnim tehnikama i tehnikama disanja

Nije potrebno predznanje ni iskustvo – svi ste dobrodošli!

31950007_10216574266651498_9077030165933981696_n

2 polaznika 20 eura/osobi, 3 polaznika 15 eura/osobi, 4 polaznika 10 eura/osobi

S veseljem iščekujem Vaš upit

Telefon:

+385 976127609

Mail:

ana.kutija@gmail.com

Lokacija:

Ulica Gjure Szaba 4, 10 000 Zagreb (prvi kat)

// POŠALJITE UPIT
Ispunite obrazac